AGA fornuis ombouwen naar elektrisch

Van gasgestookte AGA naar een elektrische AGA

Dealer van

Over de ombouw naar elektrisch met AIMS.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw gas AGA fornuis om te bouwen naar een elektrische AGA met AIMS (besparingssysteem). Een veel gehoord misverstand is “dan is het toch geen echte AGA meer”. Niets is minder waar. Uw AGA blijft dezelfde warmte uitstraling bieden en qua kookgemak hoeft u ook geen concessies te doen. Ook de charmante looks van uw AGA blijven exact zoals ze zijn. 

Wat verandert er wel? 

De simpele uitleg is dat uw huidige gasbrander wordt vervangen door een elektrisch spiraalelement welke wordt aangestuurd door een stuurprintje. Dit alles gebeurt achter het brander deurtje. 

Het AIMS systeem

Uw elektrische AGA wordt voorzien van het AIMS systeem (AGA Intelligent Management System). Met dit systeem kunt u de AGA op de door u ingestelde tijden op werktemperatuur laten werken. Tijdens deze uren is de AGA op normale temperatuur en kunt u op de oude manier koken. In de resterende uren van de dag staat de AGA op een sluimerstand. 

“Kan ik de AGA dan niet meer gebruiken?” hoor ik u denken. De AGA zakt op de sluimerstand naar +- 160 gr in de braadoven. Dit om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Van onze klanten horen wij dat de AGA op deze sluimerstand nog prima te gebruiken is voor het koken van theewater, afbakken van een broodje of het roosteren van een tosti. 

Uiteraard duurt de garing in de sluimermodus wel iets langer dan normaal. Het weekmenu van het AIMS systeem kunt u instellen middels de bijgeleverde afstandsbediening. 

Energie vergelijken

Uw huidige gas AGA vebruikt ongeveer 6 a 7 kub (M3) per dag bij normaal gebruik. Een elektrische AGA met AIMS verbruikt ongeveer 23 KWh per dag. Met deze gegevens kunt u met uw eigen tarieven berekenen hoe uw huidige gasverbruik zich verhoudt tot de elektrische AGA. 

Voor de elektrische AGA hebben we een elektra groep nodig van 230 V 16 A (normaal stopcontact). Dit stopcontact mag links of rechts naast de AGA op een bereikbare plaats worden gemonteerd. De elektrische AGA heeft een vermogen van +- 3000 Watt. 

Afvoer van kookluchtjes

In de basis gebruiken uw huidige rookkanaal om de kookluchtjes af te voeren. Uw rookkanaal blijft in dit geval gewoon zoals hij is. Wanneer u geen rookkanaal wenst terug te plaatsen, kunnen we een afdekkapje (Shroud) leveren tegen een meerprijs. 

AGA om laten bouwen? 

Mocht u geïnteresseerd zijn in het ombouwen van uw AGA kunnen wij u een passende offerte sturen. Wanneer er nog vragen of onduidelijkheden zijn, horen we dat ook graag van u. Graag ontvangen wij zoveel mogelijk informatie omtrent uw AGA, eventueel ondersteund door foto’s. 

Op deze manier kunnen wij vaststellen of uw AGA geschikt is voor deze ombouw en u een passende offerte sturen.